2008.03.20. 05:34

Életünkben gyakran felbukkannak ismétlődő események, ismétlődő problémák, mi magunk sem érjük, hogy miért. Bárhogy megpróbáljuk elkerülni, már megint hasonló helyzetben találjuk magunkat, és már megint nem úgy reagálunk, ahogy kellene. Tudatalattink működését egy számítógéphez hasonlíthatjuk, amelyben különböző programok vannak tárolva. Ha veszélyhelyzetbe kerülünk, tudatalattink túlélőprogramja pl. azonnal működésbe lép és mi öntudatlanul rálépünk a fékre, vagy odébb ugrunk.

Előfordul azonban, hogy tudatalattink bizonyos eseményeket tévesen kódol, és például egy korábban elszenvedett negatív eseményt felidézve, akkor is beindítja a túlélő programot, amikor arra nincs is szükség. Így hordozunk magunkban megmagyarázhatatlan félelmeket, fóbiákat, viselkedésmintákat, amelyeknek az oka gyermekkorunkból, vagy előző életünkből ered.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenokossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr666398827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása