2008.02.26. 04:48

A lét ideje.

Az IDŐ - az egész élet ura.

IDŐ - minden nyelven minden szót ez irányít. De micsoda valójában? A gondolkodó elmét arra programozták, hogy tárgynak higgye - és hogy tényleg létezik.

Az IDŐ nem érinthető, nincs hol megfogni, nincs rajta kapaszkodó. Csak a történelem kifejezéseivel határozható meg, azzal, hogy mi történt a múltban, még ha a múlt csak néhány másodperce múlt csupán. A világ lakóinak többsége szeretné, ha mindez másképp lenne.

Az IDŐ - legtisztább formájában mindössze egy módszer, mellyel a születés és halál távolságát mérhetjük, a kettő közti darabot nevezzük életnek, s ez az egyetlen periódus, amelyben az IDŐ-vel tudatosan számolhatunk.

Ha létezel, az IDŐ is létezik, ha nem, akkor idő sem.

Órák, naptárak, órarendek, ütemtervek készítése mellett döntünk, és azt hisszük ezeken belül kell léteznünk. Próbáljuk meg mi magunk irányítani időnket Osho gondolatébresztő aforizmáival, melyek segítenek, hogy békésebben élhessünk a jelenben.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenokossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr706398949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása