2008.03.03. 05:25

 Az emberek többsége a "mókuskerék logika" szerint él. Mindennap ugyanakkor óracsörgésre ébrednek. Lezuhanyoznak, fogat mosnak, borotválkoznak/kifestik magukat, felöltöznek, napról-napra ugyanúgy. Aztán dolgozni/iskolába indulnak. Ha végeztek hazarohannak, tévét néznek, vagy a fitneszklubban edzenek, esetleg szórakozni mennek a barátaikkal. Mikor annak is vége, lefekszenek aludni, és várják, hogy a következő óracsörgés másnap elindítsa ugyanazt a rutint.

Ebbe az életmódba soha egyetlen új pillanat nem fér bele. Ugyanaz a órarend ismétlődik a sírig, bár legtöbben azzal hitegetik magukat, hogy egy szép napon mindez megváltozik.

* * *

Egy pillanatra képzeld el az életed ilyen programozott kényszerek nélkül. Lásd magad olyannak, akinek nincs szüksége szervezésre, fegyelemre. Hagyd, hogy elméd lecsillapodjon, felejtsd el, hol kéne lenned, mit kéne csinálnod. Ne törődj a ténnyel - legalább ebben a pillanatban - , hogy mindig van olyan hely, ahol lenned kell.

* * *

Egy pillanatra engedd szabadon magad, és te is megtalálhatod saját, az idő által nem korlátozott életmódodat.

Címkék: okosságok

A bejegyzés trackback címe:

https://zenokossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr736398927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadvirág 2008.03.03. 05:58:34

Jó, hogy ezeket összegyűjtötted, köszi :) jövök még olvasgatni :)

osho 2008.03.03. 20:19:27

:-))) Csak gyere Vadvirág a nyugalom szigetére , amikor kedved van. :-)))

Szabó Éva 2011.01.13. 10:50:27

A mókuskerék szerintem nem igaz ez csak a mindennapi teendők rendszere ami nélkül káosz lenne, de a szabad időben ami nincs beprogramozva szinte észre se veszik az emberek mennyi minden mást is csinálnak és gondolnak ami nincs is beprogramozva az aznapi elfoglaltságaikba. Csak egy váratlan hozzászóló vagy telefon már plusz értékeket érzelmeket visz a napi eseménmyekbe.
süti beállítások módosítása