2008.04.02. 05:26

 

 

 

 

Ha a víz megnyugszik, a Hold tökéletesen tükröződik a felszínén.  Nekünk is szükségünk van időnként lecsendesedésre, mert  ha kizárólag csak a napi ügyes-bajos dolgaink őrült teendői kötnek le, ha be akarjuk skatulyázni a természetes rendet, és átengedjük magunkat szubjektiv szemléleteknek, a vizeink felkavarodnak. Ekkor semmilyen erőfeszítéssel nem nyugtathatjuk meg magunkat. A valódi lecsendesülés természetesen jön a magány pillanataiban, amikor hagyjuk az elmét megállapodni. Ahogyan a víz is a nyugalmi szintjére törekszik, az elme is a szent állapotok felé vonzódik. Az iszapos viz kitisztul, ha háborítatlanul áll, ugyanígy tisztul ki az elme is, ha hagyják lecsendesedni.

 

Sem a víz, sem a Hold nem erőlködik azért, hogy a tükörkép megjelenhessen. A meditáció ugyanigyen természetesen és azonnal indul el.

 

 

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://zenokossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr416398789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása