2008.03.26. 05:55

 

 

 

A járás jó metafora lehet a spirituális életre, de előfordul, hogy egy egyszerű kirándulás szó szerint a legjobb tevékenység. Amikor az ember sétál az erdőben, vagy hegyet mászik, test, elme és szellem csodálatos egységben létezik. A kirándulás erősíti a lábakat, javítja az állóképességet, élénkíti a vért és nyugtatja az elmét.

Erózió. Göcsörtös gyökerek. Fecskék röpte. Magasban kőröző sólymok. A rohanó patak csillámai. Éppen rügyező csupasz ágak. Szürke kövek, töredezettek, hasítottak, elnyűttek. Egy kidőlt fa. Egy magányos felhő. Szilvaágak nevetése. Meg egy kicsi kavicskör az ösvény mellett - vajon ki rakta oda, egyáltalán emberkéz rendezte el? akárhogy is, mi lehet annak a körnek a titka?

Ezer jelentés minden képben, csak meg kell nyitnunk magunkat, hogy olvashassuk a táj szentiratát. 

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://zenokossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr196398799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása